25 oktober 2021

Belangrijke wijziging in de registratie van pedicures in het AGB-register

Wij vragen je aandacht voor onderstaand bericht van Vektis:

In samenwerking met de kwaliteitsregisters van pedicures, KMV, KRP (Procert) en RPV, gaat Vektis de erkenningen en kwalificaties in de zorgsoort pedicures bijwerken. 

Al sinds enige tijd kunnen alleen Medisch pedicures een nieuwe AGB-code aanvragen. Pedicures met de kwalificatie Diabetische voet en de kwalificatie Reumatische voet kunnen hun AGB-code tijdens een overgangsperiode behouden, zodat zij deze om kunnen zetten naar de kwalificatie Medisch pedicure nadat zij hiervoor de bevoegdheid behaald hebben.
 

Afsluiten AGB-codes zonder juiste erkenning

Alle erkenningen die niet meer kwalificerend zijn voor een AGB-code, zoals een diploma-erkenning, zullen beëindigd worden met als einddatum 31-12-2020. Wanneer uit onze administratie blijkt dat je één van deze erkenningen hebt, kun je van ons een e-mail krijgen zodra deze is afgesloten. 

Wanneer je AGB-code op 20 oktober 2021 geen erkenning van één van de kwaliteitsregisters heeft gekregen, zal de AGB-code worden afgesloten. Declaraties van na 31-12-2020 zullen dan niet meer vergoed worden. 

Wat moet je doen?

Controleer je AGB-code op https://www.vektis.nl/agb-register/zoeken. Ben je wel geregistreerd bij KMV, KRP (Procert) of RPV als Medisch pedicure of met specialisatie Diabetische voet en/of Reumatische voet, maar staat dit niet geregistreerd bij je AGB-code? Neem dan contact op met je beroepsvereniging, zij kunnen dit voor jou in je AGB-registratie vastleggen.

Ben je geen Medisch pedicure of pedicure met specialisatie Diabetische voet en/of Reumatische voet en gebruik je de AGB-code niet voor declaraties? Dan hoef je niks te doen, je AGB-code wordt door ons gesloten met de einddatum 31-12-2020. Je kunt ook het beëindigingsformulier invullen om de AGB-code zelf te beëindigen. Je mag dan zelf de einddatum kiezen, zolang deze voor 01-01-2021 ligt. 

Indien je na beëindiging van je AGB-code alsnog geregistreerd wordt als Medisch pedicure bij KMV, KRP (Procert) of RPV, dan kun je je AGB-code laten heropenen via het aanvraagformulier.

Onderneming-AGB-code

Indien je een eigen praktijk hebt, heb je ook een ondernemings-AGB-code. Wanneer je zorgverleners-AGB-code beëindigd wordt, zal dit ook tot een einddatum leiden bij de ondernemings-AGB-code, omdat er geen bevoegde pedicure meer aan gekoppeld is. 

Waarom doet Vektis dit?

De AGB-registratie is bedoeld voor het declaratieverkeer. De vereisten om voor vergoeding in aanmerking te komen zijn in de loop der tijd strenger geworden. Zorgverzekeraars vergoeden nu alleen de Medisch pedicures en pedicures met een specialisatie Reumatische voet en/of Diabetische voet. Om de kwaliteit van het AGB-register te waarborgen, worden alleen nog de pedicures geregistreerd die aan deze kwaliteitseisen voldoen. De overige pedicures hebben geen recht op vergoeding, en hebben daarom ook geen AGB-code nodig. 

Controleer je AGB-code 

AGB-code beëindigingsformulier

AGB-code aanvraagformulier

 

Meer weten?

Heeft u nog een vraag naar aanleiding van dit bericht?
Laat het ons weten.

Neem contact op

Terug naar overzicht